Slim naar Antwerpen

Duurzamer verkeer in de Antwerpse regio

Slim naar de stad en het werk

De laatste jaren beweegt er in Antwerpen heel wat rond mobiliteit: wegenwerken, nieuwe infrastructuur, nieuwe vervoersmogelijkheden… Natuurlijk blijft de stad steeds bereikbaar. Slim naar Antwerpen is in het leven geroepen om je op weg te helpen op een veilige, slimme en vlottere manier naar de stad te komen. Op de website en app vind je alle informatie over mobiliteit en wegenwerken met grote verkeersimpact, én ontdek je alle mobiliteitsoplossingen om je aangenaam en vlot te verplaatsen in en rond de stad. Met de routeplanner bereken je in een handomdraai de beste route, wat je mobiliteitsvoorkeuren ook zijn.

Verder zet Slim naar Antwerpen voornamelijk in op drie pijlers: communicatie en informatie voor de eindgebruiker (B2C), ondersteuning van werkgevers (B2B) en samenwerking met mobiliteitsaanbieders (marktplaats voor mobiliteit).

Multimodale routeplanner
De unieke multimodale routeplanner geeft de slimste, snelste, actiefste en goedkoopste routes en toont slimme vervoerscombinaties, alsook kwalitatieve fiets- en wandelroutes. Hij houdt daarbij ook rekening met de lage-emissiezone (LEZ), wegenwerken en omleidingen in en rond Antwerpen. Bovendien kan je je mobiliteitsvoorkeuren ingeven en krijg je zo gepersonaliseerd routeadvies. Bijna alle vervoersmogelijkheden zijn geïntegreerd, waar mogelijk met real-time informatie. Je kan de routeplanner raadplegen via de website of de app.
Alle vervoersmogelijkheden op 1 plek
Het B2C-team van Slim naar Antwerpen wil het verplaatsingsgedrag van individuele reizigers naar/in de stad en haven veranderen en hen voor duurzaam vervoer doen kiezen. Het team werkt hiervoor samen met de belangrijkste betrokken partijen en zet ook in op wijken en districten met de grootste mobiliteitsnoden.

Fietsen, wandelen, openbaar vervoer, deelsystemen, watertransport: op de website vind je op 1 plek informatie over alle mobiliteitsoplossingen. Zo helpt Slim naar Antwerpen je om de vervoerskeuze te maken die het best bij je past. Getuigenissen en best practices inspireren om zelf ook aan de slag te gaan. Incentives zoals korting op de aankoop van een nieuwe fiets geven dat laatste duwtje in de rug.

Samenwerking met werkgevers

Het B2B-team van Slim naar Antwerpen helpt werkgevers in de stad en de haven – met inbegrip van Zwijndrecht – om het woon-werkverkeer van werknemers te optimaliseren en duurzamer te maken. Het B2B-team werkt daarvoor samen met onder andere Voka en de haven.

Ervaren bereikbaarheidsmanagers ondersteunen werkgevers vanaf 20 werknemers met het uitstippelen van een slim mobiliteitsbeleid. Werkgevers krijgen advies op maat, inzicht in het verplaatsingsgedrag van hun werknemers en het potentieel, en een breed aanbod aan concrete oplossingen en diensten. Denk hierbij aan een proefaanbod om alternatieve vervoersmogelijkheden uit te proberen, bereikbaarheidsadvies, een fietskorting voor werknemers, interessante partnerships met aanbieders, advies op vlak van telewerken, enzovoort.

Handelaars vinden op de website informatie over steunmaatregelen en hoe klanten en leveranciers vlot tot bij hen raken.

Samenwerking met mobiliteitsaanbieders
De marktplaats voor mobiliteit richt zich op publieke en privé-aanbieders van innovatieve mobiliteitsoplossingen die kunnen bijdragen tot een modal/time/place shift voor personen- en goederenvervoer. Het team bouwt daarnaast ook aan een ecosysteem om Mobility-as-a-Service of MaaS in Antwerpen uit te rollen, waarbij verschillende mobiliteitsaanbieders worden aangeboden via een of meerdere (MaaS-)apps.
Partners
Terug naar overzicht