Inspiratie

Minder files en veiliger naar school in Bonheiden

De gemeente Bonheiden staat gekend om zijn innovatief fietsbeleid. Met routes van fietsstraten, een digitale fietsmunt, registratiesystemen en beter afgestelde verkeerslichten.
Enkele tips voor een succesvolle ommezwaai.
Lees hier meer …

Bonheiden

Antwerpse rand zet sterk in op deelfietsen

Deelfietsen raken steeds meer ingeburgerd in de Vervoerregio. Het afgelopen jaar werden de Blue-Bike deelfietsen uitgebreid met vier nieuwe locaties: Brecht (Noorderkempen), Kalmthout, Kontich/Lint, en Antwerpen Zuid. Ook in Beveren zijn er plannen. De fietsen staan opgesteld aan treinstations en brengen treinreizigers op een vlotte en groene manier naar hun bestemming. In Brasschaat en Schoten koos het gemeentecollege voor Mobit deelfietsen. Om de verschillende systemen beter op elkaar af te stemmen, is er overleg gepland op regionaal niveau. Dat werd beslist in de Vervoerregioraad van 1 maart 2019. Door het deelfietsensysteem in de Vervoerregio verder uit te bouwen, willen de gemeentebesturen de combimobiliteit in de Antwerpse rand stimuleren.

Route2school

De veiligste route naar school voor leerlingen, ouders, leerkrachten en de schooldirectie, daar zorgt Route2school voor. Door de verkeersveiligheid op schoolroutes en het verplaatsingsgedrag van leerlingen grondig te analyseren, helpt Route2school scholen en gemeenten. Zij bespreken graag met u hoe ze de verkeersveiligheid in uw gemeente kunnen verbeteren. Meer info.

Route2school
Slim naar Antwerpen

Slim naar Antwerpen

Zonder vertraging op uw werk of een vergadering aankomen? Met Slim naar Antwerpen blijft de stad bereikbaar. Het project omvat alle bereikbaarheidsinformatie en slimme alternatieven om vlot in de stad te geraken. Rekening houdend met de wegenwerken helpt Slim naar Antwerpen u om op een veilige, slimme en vlottere manier naar de stad te komen. Met de fiets, het openbaar vervoer, een deelauto of een combinatie ervan.